Kai tik atšyla oras, internete lietuviai nepaliauja dalintis savo rožinių šaltibarščių nuotraukomis.
Et… nemanau, kad su sojos jogurtu man gautųsi tas pats.
Anądien mama paskambinusi klausė kodėl draugui dar nei syk nepadariau šaltibarščių. Na žinot, sakau va padarysiu. Ir ne tradicinių, o vis tik tų pačių veganiškų. Prekybos centre po darbo nuskubėjusi į krepšį kroviau produktus su viltim, kad šaltibarščiai bus tokie pat skanūs, kaip mamos. Na ir ką manot? Pavyko! Ir dar kaip… draugas valgė pirštus apsilaižydamas. Su bulvėmis, dar garuojančiomis, prieš minutę ištrauktomis iš orkaitės. Pjaustant kvapai priminė gimtinę, o kojos trypė iš nekantrumo ragauti. Nustebinau save, neabejoju, patiks ir jums. Receptas be sojos jogurto.
Reikės (dviems su kaupu):
750 g kokosų jogurto (naudojau Australijoj pirktą natūralų Cocobella jogurtą, jis kreminis, nepavandenijęs, puikaus skonio)
300g virtų burokėlių
1 vnt didelio agurko
Sauja šviežių krapų
30g svogūno laiškų
1 a.š himalajų druskos
Pusės citrinos sulčių
Kokosų pieno paskystinimui
5 bulvių
Alyvuogių aliejaus bulvių kepimui
Gaminimas:
1. Smulkiai supjaustykite žalumynus ir agurkus griežinėliais ir pusiau.
2. Sutarkuokite burokėlius
3.Suverskite daržoves į vieną indą ir apiberkite druska, leiskit pabūti keletą minučių, kad žolelės išleistų aromatą
4. Supilkite kokosų grietinę ir, jei norit skystesnių šaltibarščių, įpilkite kokosų pieno ar vandens
5. Įpilkite pusės citrinos sultis ir viską išmaišykite
6. Bulves apvirkite 10 min ir išėmę dėkite į blėką, išteptą aliejumi. Pabarstykite druskyte, mėgstamais prieskoniais ir pašaukit į orkaitę dar 10 minučių (kepiau 200C)
ARBA… virkite iki kol galėsite sutrinti košę. Taip dariau antrą dieną baigdama paskutinį dubenėlį šaltibarščių
7. Patiekite bulves karštas, kad galima būtų atvėsinti šaltibarščiuose ir skanaus!
