Veganiškos maistų alternatyvos gaminimui

Kepiniams, patiekalams, lipinimui, skoniams… Alternatyvos yra viskam – tik reikia jas žinoti, mokėti pasigaminti ir galiausiai… mėgautis be sąžinės graužimo.

O kaip gaminti, ką kuo keisti? Kaip aš gyvensiu be kiaušinių, grietinės ar sūrio? Viskam yra pakaitalai! Už jus jau kažkas sugalvojo, išbandė ir patvirtino. Reikia tik norėti! Štai lengviausi ir geriausi būdai išgauti veganiškas tam tikrų produktų alternatyvas…

Veganiškas kiaušinis:

Sulipinimui ( 1 ,,kiaušinis“):

obuolių piure (3 a.š.) arba 3 a.š. augalinio jogurto, 2 a.š. kukurūzų miltų ir 2 a.š. vandens

Gaminimui (2 ,,kiaušiniai“ ):

1 a.š. smulkintų linų sėmenų + 3 a.š. šilto vandens (palaikyti 15min prieš naudojant);

Papildomam ,,kiaušiniui“ naudokit pusę trinto banano, obuolių arba saldžios bulvės piure (3 a.š);

Sviestus gaminimui keičiam veganiškais sviestais, margarinu, kokosų aliejumi, alyvuogių, migdolų aliejais ir pan.;

Medų keičiam agavės, klevų ar ryžių sirupais;

Sūrį keičiam veganiškais sūriais (gaminami iš sojos, anakardžio riešutų ir pan). Patiekalams įgauti sūrio skonį patartina naudoti maistines mieles (angl. nutritional yeast);

Grietinėlė, grietinės: keičiam kokosų grietinėle;

Pienas: kokosų, migdolų, anakardžių, ryžių, sojos, avižų pienai;

Majonezas:  veganiški majonezai be kiaušinių.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s