Ar Oktoberfesto įkvėpta, ar Sidnėjuj palijus, šilto ir sotaus maisto užsimanius, pasigaminau žirnių košę. Su ,,spirgučiais“, žinoma, bet jie kur kas skanesni ir nereikalavę aukų 🙂
Reikės:
Žirnių (mirkytų per naktį ar bent kelias valandas);
Pievagrybių;
Svogūnų;
Veganiškų dešrelių (naudojau Tofurky hotdog dešreles);
Kokosų grietinėlės;
Himalajų druskos ir alyv.aliejaus
Gaminimas:
1. Uždėkite žirnius virti and vidutinės ugnies apie 30min
2. Susmulkinkite pievagrybius, svogūną ir dešreles
3. Į keptuvę įpilkite alyv.aliejaus ir dėkite daržoves su dešrelėmis, troškinkite uždengus dangčiu
4. Po 6min pilkite pusę skardinės kokosų grietinėlės
5. Nusunkite ir supilkite žirnius į keptuvę su ,,spirgučiais“, viską išmaišykite ir nuėmę nuo ugnies palikite keletui minučių
6. Valgom su pomidorais, o, jei turim ir marinuotais agurkėliais