Tereikia turėti truputį fantazijos ir kantrybės! Iš antro karto pyragas gavosi kaip uoga 😊
Tiesa, ingredientus dėjau iš akies. Taip ir gaunam tobulus netobulus šedevrus!
Reikės:
Grikių miltų (apie 1/2 stiklinės)
Paprastų miltų (stiklinė)
Vanilės skonio veganiško proteino kaušas ( Myprotein Vegan Natural Vanilla)
Kepimo miltelių (apie 1/2 a.š.)
Kokosų cukraus (apie 4 v.š.)
Linų sėmenų maltų (kiaušinio pakaitalas. Užpilam vandeniu ir palaikom 5 -10min)
Kokosų pieno (ar bet kokio kito augalinio pieno )
Riešutų sviesto (naudotas Myprotein migdolų sviestas)
Šilauogių didelė sauja
Gaminimas:
1. Sumaišom sausus ingredientus
2. Įdedam ,,kiaušinį“ ir riešutų sviestą
3. Pilam kokosų pieną ir maišom, kol gaunasi tiršta masė
4. Tiesiam kepimo popierių į mėgstamą skardą
5. Įpylus tešlą, ant viršaus mėtom šilauoges
6. Šaunam į įkaitintą orkaitę (apie 200C, bet nesu tikra, nes niekad neseku laipsnių, tik prižiūriu patiekalą ar kepinį). Kepam apie 20min (ir vėl… nenoriu pameluot, kad vėliau nekaltintumėt, jog sudegė ar nevisai iškepė 🙈 tam po 15 min į pyragą kišam medinį pagaliuką ir tikrinam ar prilipo tešla. Jei ne – imam lauk ir leidžiam atvėsti prieš ragaujant!
Tiesa, kai jis ne pilnai iškepęs ir visai atvėsęs – man kaip tik skaniau 🙂