Augalinė mityba – skani, maistinga ir itin naudinga mūsų organizmams – tereikia būti kūrybingam. Na, kad jau surimavau – štai jums ir veganiškas naminių koldūnų receptas!
Reikės:
Tešlai
3 stiklinės miltų
1 stiklinė verdančio vandens
5 š. alyvuogių aliejaus
Žiupsnelis druskos
Įdarui
4 bulvės
2 morkos
2 česnako skiltelės
Pusė raudonojo svogūno
Kokosų grietinėlės
Žiupsnelis druskos
Pipirų
Gaminimas:
1. Miltus persejokite ir palengva pildami vandenį maišykite. Pilkite aliejų ir druską, maišykite šakute ar mentele.
2. Sumaišius po truputį pradėkit minkyti. Žiūrėkit, kad tešla būtų šiek tiek atvėsus.
3. Dėkit virti nuskustas ir pjaustytas bulves, morkas, dedam druskos.
4. Keptuvėj, apteptoj aliejumi apkepinam svogūną su česnaku.
5. Virtas ir kepintas daržoves, įpylė kokosų grietinėlės, sutrinam į košę.
6. Gnybiam tešlos rutuliukus ir kočiojam iki plonos masės, į vidų dedam košę (maždaug valgomą šaukštą) ir lenkdami per pusę apipjaunam šonus bei juos apspaudžiam šakute. Geriausia būtų įsigyti koldūnų formeles.
7. Dedam į verdantį vandenį puode, ant vidutinės ugnies ir verdam kol iškils į paviršių (3-5min).
8. Gardinam su pipiriukais. Jei norit – kokosų grietinėlės ir sojos padažu.
Skanaus!