Ilgai svarsčiau, kavinėse ragavau ir pagaliau pati išsikepiau!
Amerikietiški auksiniai, purūs ir gardūs – veganiški blyneliai. Jokių kiaušinių, jokio sviesto ar pieno… skonis nepaprastas!
Reikės (8 delno dydžio blynams) :
Stiklinė pilno grūdo miltų
Stiklinė migdolų/kokosų pieno
Žiupsnelis himalajų druskos
1 a.š. kokosų cukraus
3/4 a.š. kepimo miltelių
Šlakelis vanilės ekstrakto
Šaukštas tirpinto kokosų sviesto
Gaminimas:
1. Dedam miltus, druską ir cukrų į dubenį bei pilant pasirinktą riešutų pieną, palengva maišom. Pilam vanilės ekstraktą.
2. Tepam kaitintą keptuvę kokosų sviestu bei primažinus ugnį pilam tešlą bei formuojam blynelius.
3. Pakepus apie 4 minutes verčiam ant kitos pusės. Blyneliai turi būti auksinės spalvos.
Gardinau su kokosų grietine, braškėmis. Galit dėti riešutų sviesto, uogų, klevų ar agavės sirupo. SKANAUS!