Ar žmonėms reikia valgyti mėsą?

Veganizmas – tai ne tik etninis požiūris į gyvūnų gerbūvį bei Žemės ekosistemos gerinimą – tai pagrindinis vaistas padedantis atsikratyti negalavimų ir įvairių ligų. Vienų pradžia, kaip ir mano – būna dėl sveikatos sumetimų. Kiti pradeda nuo meilės kiekvienam gyvam organizmui. Kai daugelis burnoja, jog žmonės nuo atmenamų laikų buvo sutverti ir linkę valgyti mėsą – mokslininkų atlikti tyrimai ir faktai paaiškina tai, ko dauguma nežino.  Tai vis tik – ar reikia žmonėms valgyti mėsą?

Pirmiausia – vadinkim dalykus jų tikrais vardais. Dvėselėna – paukštiena, jautiena, kiauliena, žuvis – taip vadinama mėsa, iš tiesų žmogaus organizme gali sukelti infekcijas ir organų sutrikimus. Žmogaus skrandžio rūgštys neturi tokių stiprių virškinamų savybių, kaip, kad plėšrūnų, kurios galėtų apdoroti žalią mėsą.
Žmogaus dantys nėra aštrūs, o nagai – kieti, kaip, kad grobuonių, todėl šie faktai liudija, jog mes nesam plėšrūnai, juolabiau – mėsos valgytojai. Be šakutės ar peilio vargu ar galėtume dantimis atplėšti ir sudoroti jautieną ar kitus mėsos produktus prieš tai jų neiškepus ar neišvirus.

Sako: Žmogus nuo akmens amžiaus buvo mėsėdis?
Priešistorė liudija, jog žmonės ankščiau būdavę augalėdžiai, tačiau dėl išlikimo, po ugnies išradimo – žiemomis tam, kad nemirtų badu, jie kepdavę ir misdavę mėsa.

Klausia: Ar veganams pakanka proteino?

Mokslininkai ištyrė, jog baltymų vidutinis visavalgis asmuo suvartoja netgi daugiau, nei reikia. Baltymų perteklius gali nulemti širdies ligų atsiradimą bei sutrikusią inkstų veiklą.
Veganiški baltymų šaltiniai: žemės riešutai (100g = 26g baltymų), migdolai (21g), anakardžiai ( 18g) , žirniai (5g), kinva (4g), briuselio kopūstai (3g), brokoliai (3g),  šparagai (3g), avinžirniai (9g), tofu (11.5g).

Būkit atsargūs

Atsisakius mėsos produktų ir visų gyvulinių produktų, dažnas, mažai susipažinęs su sveika gyvensena ar mityba – griebiasi šiaudo. Pradeda valgyti greitą maistą, traškučius, saldumynus, daug vaisių bei vaisvandenių, perka papildus ir pamiršta bendrą sveikatos esmę – jaustis gerai ir maitintis tik tikrais produktais, naudingais mūsų organizmams.
Norint suskubti drąstiškai pakeisti savo mitybą reikia labiau pasidomėti, apsišviesti ir įsigilinti į mums reikalingų naudingųjų medžiagų savybes, žinoti iš kur gauti vitaminų, kaip susirinkti mineralus.
Dažnai veganai pradeda ieškoti mėsos pakaitalų, todėl susiduria su pusfabrikačiais, kuriuos vartojant jaučiamas pilvo pūtimas, galimi bėrimai ar energijos išsekimas. Pusfabrikačiai ir perdirbti augaliniai baltymai neturėtų dominuoti vegano mityboje.
Svarbiausia yra rinktis tikrus produktus: daržoves, vaisius, grūdus, žoleles, maistingąsias druskas skoniams pagerinti. Nebijoti augalinių aliejų: alyvuogių, migdolų, riešutų.

Daugiau informacijos ir atsakymus į klausimą ,,Ar mes turim valgyt mėsą?“ rasite šioje nuorodoje.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Connecting to %s