Kaip yra nuostabu valgyti tai, kas žinom, mūsų kūnui pasitarnauja ir praturtina jį naudingosiomis medžiagomis bei vitaminais. Štai sausainiai, kuriuos ragaudami mėgausitės be kaltės jausmo, o vėliau, net neabejoju, pirštu išrinksit trupinėlius. Baltymai, gerieji riebalai ir angliavandeniai. Kepinys tiks kaip desertukas arba gardus užkandis. Skanaus!
Reikės:
Skardinės avinžirnių (skaidulos, baltymai)
2 didelių šaukštų riešutų sviesto (gerieji riebalai)
3 didelių šaukštų ryžių, klevų arba agavės sirupo (angliavandenis)
1 didelio šaukšto migdolų miltų; (vitaminas E, skaidulos, gerieji riebalai)
1 didelio šaukšto ryžių arba avižų miltų; (angliavandeniai, skaidulos)
Vanilės ekstrakto;
Žiupsnelio himalajų ar jūros druskos; (mineralas, reguliuojantis kūno vandenį)
Cinamono (antioksidantas)
Gaminimas:
1. Visus ingredientus sumaišome, formuojame sausainio formeles (voliojam į rutuliuką ir šiek tiek suplojam)
2. Dedam ant skardos patiestos kepimo popieriumi.
3. Kepam apie 25min – kol įgaus gražią auksinę spalvą
4. Raginam svečius paskubėti, nes atvės
5. Skanaujam šiltus, su riešutų pienu, kava ar arbata