Veganiški avinžirnių sausainiai – nekalti ir gardūs

Kaip yra nuostabu valgyti tai, kas žinom, mūsų kūnui pasitarnauja ir praturtina jį naudingosiomis medžiagomis bei vitaminais. Štai sausainiai, kuriuos ragaudami mėgausitės be kaltės jausmo, o vėliau, net neabejoju, pirštu išrinksit trupinėlius. Baltymai, gerieji riebalai ir angliavandeniai. Kepinys tiks kaip desertukas arba gardus užkandis. Skanaus!

Reikės:
Skardinės avinžirnių (skaidulos, baltymai)
2 didelių šaukštų riešutų sviesto (gerieji riebalai)
3 didelių šaukštų ryžių, klevų arba agavės sirupo (angliavandenis)
1 didelio šaukšto migdolų miltų; (vitaminas E, skaidulos, gerieji riebalai)
1 didelio šaukšto ryžių arba avižų miltų; (angliavandeniai, skaidulos)
Vanilės ekstrakto;
Žiupsnelio himalajų ar jūros druskos; (mineralas, reguliuojantis kūno vandenį)
Cinamono (antioksidantas)

Gaminimas:
1. Visus ingredientus sumaišome, formuojame sausainio formeles (voliojam į rutuliuką ir šiek tiek suplojam)
2. Dedam ant skardos patiestos kepimo popieriumi.
3. Kepam apie 25min – kol įgaus gražią auksinę spalvą
4. Raginam svečius paskubėti, nes atvės
5. Skanaujam šiltus, su riešutų pienu, kava ar arbata

DSC02807.JPG

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Connecting to %s