Pradėję valgyti daugiau daržovių investuojate į savo ateities sveikatą

Atlikti tyrimai rodo, jog valgantys daugiau vaisių bei daržovių vaikystėje ir paauglystėje, vėliau būdami vyresnio amžiaus, turi mažesnę riziką susirgti širdies ligomis. JAV tyrėjai pastebėjo, kad tie, kurie jaunystėje maitinosi sveikai, 20-ties metų laikotarpyje turėjo sveikesnes, neužsikimšusias arterijas.

Tam, kad organizmas greičiau pašalintų toksinus bei būtų visiškai aprūpintas jam reikalingais vitaminais – per dieną patartina suvalgyti nemažiau nei 7 puodelius daržovių.

Kaip suvalgyti tiek daug daržovių?

Priklausomai nuo to, kiek daug asmuo gali suvalgyti, tokia porcija daržovių kartais gali apsirodyti neįveikiama. Yra būdai, kurie padės pasiekti per dieną suvalgomų daržo gėrybių normą:

  • Sutrinti daržoves maišytuvu
  • Susiplakti kokteilį
  • Gerti natūralius papildus tokius kaip Spirulina

Jei lig šiol nebuvote daržovių mėgėjai, tai turėtų padėti jums susimąstyti:

  • Nei viena daržovė neturi cholesterolio;
  • Daržovėse nėra riebalų;
  • Dauguma daržovių yra praturtintos vitaminais bei mineralais;
  • Padeda sumažinti kraujo spaudimą;
  • Padeda regėjimui;
  • Veikia kaip antioksidantai;
  • Daržovėse, tokiose kaip brokolis, kalafijoras, cukinija ar bok čoi yra gausu augalinių baltymų;
  • Dauguma daržovių yra mažai kaloringos (apart krakmolingų daržovių)
  • Turi skaidulų, reikalingų virškinimui

Norint iš daržovių gauti daugiausiai naudos patartina jas apdoroti neilgai patroškinus ar valgant žalias. Kepant ar verdant aukštoje temperatūroje būna prarandama daug naudingųjų medžiagų, vitaminų.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s