Sveikuoliškas pyragas/duonelė (gali būti ir proteininė/ veganiška)

Kai atsidarai spintelę ir nutari, kad vietoje likučių kaupimo vis tik reikia kažką pagaminti… Net sunku atkurti receptą, todėl duonpyragį (kitaip nepavadinsi) kepiau keletą dienų iš eilės. Po pirmojo paragavimo nei aš, nei svečiai nesitikėjom nieko įspūdingo, tačiau vis tik likom be žado… Dalinuosi receptuku, tačiau net neabejoju, kad truputį įdėję to ir ano ar vietoje to šiek tiek kitko – jūs vistiek neprašausit. Norit proteininės duonos? Dėkit baltymų. Norit veganiškos? Atsisakom baltymų, vietoje kiaušinio naudojam veganišką kiaušinį (linų sėmenys).

Reikės:

100g avižinių miltų

1/3 a.š. himalajų ar jūros druskos

1 a.š. cinamono

2 šaukštai kakavos

1/2 a.š. sodos

30g avižinių dribsnių

25g linų sėmenų (užpyliau vandeniu, palikau šaldytuve išbrinkti – naudojau vietoje kiaušinio)

2 a.š. natūralaus saldiklio (naudojau Stevia)

2 kaušai mėgstamo proteino (naudojau Impact Whey vanilės skonio proteiną )

80g riešutų sviesto

Riešutų pieno tešlai suskystinti

Linų sėmenų, moliūgų sėklų, juodojo šokolado, mėgstamų riešutų, uogų – kuo tik norit kepinį pagardinti

Gaminimas:

 1. Sumaišome birius ingredientus, pilame veganišką kiaušinį, viską išmaišome

2. Pilame riešutų pieną tešlai suskystinti ( šiek tiek tirštesnė nei blynų tešla)

3.  Nugęsiname sodą su šlakeliu vandens, maišome į tešlą.

4. Ištepame formelę kokosų aliejumi, pilame masę

5. Apibarstome norimais pagardukais, kišame juos gilyn į tešlą

6. Priklausomai nuo orkaitės – kepame apie 20-30min patikrindami įduriant medinį pagaliuką (jei aplimpa, kepam ilgiau)

Skanaus!

Valgykite pusryčiams ar užkandžiui – vienus, tepkite medumi, riešutų sviestu ar varške. 
Daugiau receptų idėjų FB/IG: Missfit.lt

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s