Netoleruojantys glitimo, švenčių metu dažnai lieka nukabinę nosis – desertai atrodo taip skaniai, tačiau jiems, deja, jų paragauti neteks. Kad šiemet to išvengtumėt – pasigaminkit skanėstą be glitimo ir nesibaimindami mėgaukitės juo su draugais ar artimaisiais.
Reikės:
4 didelių obuolių,
3 valg. š. grikių miltų,
3 valg. š. kokosų miltų,
3 valg. š. sojos miltų,
1 valg. š. malto cinamono,
50 g kokosų žiedų cukraus,
1 arb. š. sodos ar kepimo miltelių,
vanilės pagal skonį,
200 ml vandens.
Gaminimo eiga:
Obuolius nulupti, supjaustyti skiltelėmis, apiberti kokosų cukrumi (šaukštą palikti tešlai) ir cinamonu, išmaišyti ir palikti apie 10 min.
Paruošti tešlą iš miltų, vanilės ir sodos (ar kepimo miltelių) bei 1 valg. š. kokosų žiedų cukraus. Nuolat maišant su šaukštu palaipsniui pilti apie 200 ml vandens. Tešla turi būti tokio tirštumo, kad būtų įmanoma ją maišyti su šaukštu.
Paruoštus obuolius sumaišyti su tešla ir sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 35 min. Išėmus leisti atvėsti. Puošti su šviežiom, šaldytom ar liofilizuotom uogom.
Skanaus!
Receptą parengė livinn.lt