Kaip tik šventiniam stalui – puikus ir nepaprastai skanus desertas, garantuojantis kur kas mažiau sąžinės graužaties! Sveiki ingredientai, o skonis… Mažiau kalbų – daugiau darbų! Pasigaminkit, paragausit – neapsigausit.
,,Sūriui“ reikės:
100g riešutų sviesto
100g kokosų sviesto
50g agavės nektaro arba medaus
1 a.š. kakavos
Šlakelis vanilės ekstrakto
Pagrindui:
100g datulių
100g graikinių riešutų
30g avižų
Gaminimas:
1. Blenderiu sumaišykite ,,sūrio“ ingredientus.
2. Atskirai blenderiu susmulkinkite riešutus ir datules.
3. Į formą patieskite plėvelę, kad vėliau desertą būtų galima gražiai išimti ir suberkite pagrindą. Sulipdykite, suspauskite kietą paplotėlį.
4. Ant viršaus pilkite ,,sūrio“ masę. uždėkite pasirinktinai – džiovintų bananų, uogų, kokosų drožlių.
5. Dėkite į kamerą porai valandų.
6. Vaišinkit ir mėgaukitės.
Taip paprasta… o kaip skanu!
Tikrai skanus ir šį receptą teigiamai įvertino namiškiai. Deja blenderis neatlaikė šio uždavinio.