Mažučiai,margi, gardūs ir itin maistingi -putpelės kiaušiniai neabejotinai pranoksta vištos kiaušinius. Kaip bebūtų keista, šios rūšies kiaušiniai nėra stipriai paplitę lietuviškose virtuvėse. Pripažinkime, mūsų šaldytuvuose juos rasime retai, na, o štai maniškiame – jie atsirado tik praeitą savaitę! Kodėl patartina rinktis ir išbandyti šiuos kiaušinius ir kokios maisto medžiagos juose slepiasi?
Putpelės kiaušinių maistingumas:
Nors ir būdami bene tris kartus mažesni už vištos kiaušinį, putpelės kiaušiniai turi kur kas daugiau naudingųjų medžiagų. Magnis, kalis, geležis ir fosforas -tai tik maža dalis mikroelementų, kurie praturtins jūsų organizmą valgant šiuos dietinius mažylius! Vitaminai B1, B2 ir A… taip taip! O baltymų viename kiaušinyje rasite per 13% ( 11% randama vištos kiaušiniuose), na, o štai cholesterolio juose gerokai mažiau!
Kaip gaminti putpelės kiaušinius?
Nuo to laiko, kai nusipirkau, jau spėjau išbandyti keletą putpelės kiaušinių apdorojimo būdų:
1. Kartu su lukštais ( jie trapūs ir juose gausu kalcio) dėjau į maisto smulkintuvą bei maišiau su baltyminiu kokteiliu. Jokio nemalonaus skonio! Gauname skanią kreminę ir truputį traškią tekstūrą.
2. Kepiau su daržovėmis. Troškindama cukinijas ir baklažaną, baigiant kepti, įmušiau keturis kiaušinukus – taip papildžiau patiekalą baltymais ir geraisiais riebalais.
3. Viriau – perpus trumpiau nei įprastus kiaušinius. Dedant į verdantį vandenį putpelės kiaušinukams pakanka apie 2-3min.

Nors turguose ir prekybos centruose šie kiaušiniai yra brangesni nei vištos, grįžkime prie to, jog maistas – tai vaistas. Dabar jau žinant, kad putpelės deda daugiau naudingųjų medžiagų turinčius kiaušinukus – nepraeikite! Ragaukite, mėgaukitės ir į sveikatą!