Kaip pagaminti tobulą benedikto kiaušinį?

Kiaušiniai – puikus baltymais praturtintas maisto produktas. Ypatingai sportuojantys asmenys dažnai kiaušinius mėgsta įtraukti į savo mitybos racioną. Nors kiaušinio trynys turi cholesterolio – jame randame ne tik riebalų, bet taip pat ir gausų tų pačių baltymų kiekį, todėl prieš gaminant nereikia skubėti mesti šios kiaušinio dalies.

Yra gerai žinoma, kad bet koks sveikas maistas tam, kad būtų kuo naudingesnis mūsų organizmui, turi būti ir sveikai pagamintas. Papildomi padažai, riebalai ar prieskoniai sveiką produktą gali paversti ne itin sveiku. Kalbant apie kiaušinius – jų nauda gali irgi gerokai priklausyti nuo apdorojimo, patiekimo. Kepant kiaušinienę dažnas mėgsta dėti riebalus – kitaip tariant, jų reikia tam, kad maistas nepridegtų. Virti kiaušiniai gali būti pabodę. Norint skysto, ar kieto kiaušinio – ne visada gausim puikų rezultatą. Tačiau visai kitas reikalas yra benedikto kiaušinis. Virtas kiaušinis be lukšto – matai rezultatą, nori skysčiau – trauki lauk, kiečiau – palieki vandenyje dar keletui minučių. Benedikto kiaušiniui nereikia papildomų riebalų. Tik vandens virimui.

Kaip paisgaminti tobulą benedikto kiaušinį?

  1. Uždėjus į puodelį vandens palaukite kol šis pradės virti.
  2. Įpilkite šlakelį obuolių acto
  3. Šakute pasukite vandenį, sudarykite sūkuriuką
  4. Nedelsus į sūkurio vidų atsargiai įleiskite įmuštą kiaušinį
  5. Sūkurys neleis masei labai išsiplėsti, sulaikys ovalią formą
  6. Kiaušiniui verdant, kiaurasamčiu iškelkite ir pirštu tikrinkite norimą rezultatą
  7. Jei norit skysto trynio – baltymas turi būti pilnai išviręs, o trynys minkštesnis. Norint kieto – visas kiaušinis sukietėjęs.

Tiekite pagal receptą ar idėją – prie makaronų, ant pilno grūdo duonos su avokadu, prie avižinės košės. Apibarstykite žolelėmis ir, norint, žiupsneliu jūros ar himalajų druskos.

Skanaus!

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Keisti )

w

Connecting to %s