Žodis „Afrika” dažniausiai asocijuojasi su džiunglėmis, dykumomis ar sausra, bet tikrai ne su riešutų sriuba. Karštą vasaros dieną turbūt nepagalvotumėte apie sočią, šiltą ir subtiliai aitrią sriubą, kuri taip skaniai pasotintų šaltą žiemos popietę… O gal? Šis skonis įsimins dar ilgam, todėl kartoti receptą norėsis tikrai ne kartą. Sriubos pavadinimas skamba egzotiškai, bet pats pagaminimas didelių pastangų nereikalauja. Jums reikės svarbiausio ingrediento: riešutų sviesto, o visa kita – kas papuls po ranka.
Reikės:
150g. rudųjų ryžių;
700ml daržovių sultinio (arba Jūsų pasirinkto);
Pusė raudonojo svogūno;
1 maža morkytė;
Pusė mažos cukinijos;
Maža saujelė žemės riešutų;
3 valg.š. pomidorų pastos;
3 valg.š. riešutų sviesto;
1 skiltelė česnako;
1 valg. š. sojos padažo;
Žiupsnelis kario (kad suteiktų šiai sriubai aitrumo);
Pusė valg.š. imbiero miltelių arba 0.5cm šviežio tarkuoto imbiero.
Gaminimas:
- Paruoškite ryžius.
- Užvirinkite sultinį.
- Supjaustykite daržoves ir įdėkite jas į sultinį.
- Česnaką, imbierą ir riešutus sudėkite į puodą.
- Sudėkite pomidorų pastą ir riešutų sviestą.
- Pagal skonį idėkite kario.
- Idėkite sojos padažo.
- Palikite viską troškinti ant silpnos ugnies kol išvirs ryžiai.
- Patiekite ir skanaus!
PASTABA: Galite rinktis kitas jūsų mėgiamas daržoves ir kruopas. Jeigu tuo metu, kai gaminsite šią sriubą, neturėsite žemės riešutų, nesijaudinkite, dėl to skonis nenukentės, svarbiausią turėti riešutų sviestą. Taip pat prieš dedant sojos padažą paragaukite, ar sriuba yra pakankamai sūri.