Sportininkams ir ne tik… Baltyminė duona, kurios skonį ir ingredientus galite pasirinkti patys!
Reikės:
250g avižų miltų;
1/2 a. š. kepimo miltelių;
10g natūralaus saldiklio;
2 didelių bananų;
2 kiaušinių;
1/3 a. š. druskos
2 dideli šaukštai pasiriktų baltymų (galimi veganiški baltymai iš Myprotein lt)
180ml vandens
Pagal kiekvieno sknonį:
linų sėmenys;
riešutai;
kokosų drožlės;
kakava;
cinamonas
Gaminimas:
- Įkaitiname orkaitę iki 180C temperatūros.
- Sumaišome avižinius miltus, druską, saldiklį, baltymus ir sausuosius ingredientus.
- Atskirai sutriname bananus su kiaušiniais ir vandeniu iki vientisos masės.
- Sudedame ingredientus į vieną indą ir viską išmaišome kartu.
- Pilame masę į pasirinktą kepimo indą, dedame į orkaitę.
- Kepame apie 30-45min. Duonelės viršus turi paruduoti, apskrusti. Patikrinimui kiškite medinį pagaliuką – jei ištrauksite sausą – duona baigta. SKANAUS