Sveikas picos padas iš kalafijoro

Kam save varžyti, kai siaubingai užsimanome picos? Reikia mokėti pasidaryti ją tokią, jog suvalgius mūsų negraužtų sąžinė ir sveika mityba nenueitų per niek. Puiki idėja gliuteno netoleruojantiems bei savo mitybą prisižiūrintiems žmonėms. Nepapasakoję apie receptą, pavaišinkite pica artimuosius ar draugus – vargu ar kas pastebės didelį skirtumą nuo įprastinės miltinio pado picos.

Reikės:

1 kalafijoro;
1 kiaušinio;
1/3 puodelio tarkuoto neriebaus sūrio;
Pipirų ir h.druskos pagal skonį;
Merliaus nukošimui.

Gaminimas:

Kalafijorą supjaustę gabalais, įdėkite  į smulkintuvą ir susmulkinkite iki grūdų masės. Tada įdėkite į verdantį vandenį ir pavirkite 5 minutes. Išėmę smulkintą kalafijorą iš puodo nukoškite jį ir sudėję į švarų merlių išspauskite iš jo visą vandenį. Kuo daugiau vandens išspausite, tuo geriau sulips padas. Vėliau išdrėbę masę į indą, įmuškite kiaušinį bei dėkite prieskonius ir sūrį. Viską gerai išmaišykite. Kepkite ant kepimo popieriaus arba plonai ištepkite indą pasirinktu aliejumi. Pirštais suformuokite pailgą arba keturkampį padą. Masė turi šiek tiek lipti prie rankų. Toliau – jūsų fantazija. Dėkite daržoves, ar mėsą – priklausomai nuo to, kokios picos norėsite. Vegetariškai picai (nuotraukoje) galite rinktis baklažanus, špinatus ar cukiniją. Apdėlioję mėgstamais produktais, pašaukite picą į orkaitę 20 min.

Jei norisi paprasčiausios „Margaritos“, pasigaminkite kepintų pomidorų, svogūno ir paprikos padažiuką bei aptepę juo picą, barstykite ant viršaus neriebų sūrį. Picos riebumas priklausys nuo ingredientų dedamų ant viršaus, na, o minėtasis picos padas turės vos keletą kalorijų, trapius šonus ir bus nepaprastai gardus.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s