Riešutinis „sūrio“ pyragas (Raw)

Užsienyje itin populiariūs kreminiai „cheesecakes“ patinka bene kiekvienam, tačiau prisižiūrint savo linijas bei mitybą ne visada galima jais mėgautis… Kas taip pasakė? Žinoma, kad galima! Tik reikia pagudrauti ir pakeisti nesveikus, ir per riebius produktus tais, kurie bus ne tik skanūs, bet ir naudingi! O paragavę šio pyrago be abejonės norėsite dar. Be to, jums netnereikės orkaitės!

Reikės:
Pagrindui:
1 puodelio graikinių riešutų;
8 datulių be kauliukų

„Sūriui“:
3 puodeliai per naktį brinkintų anakardžio riešutų;
Pusė citrinos;
„Agave“ nektaro arba klevų sirupo (3 v. šaukštai);
3/4 puodelio kokoso aliejaus
1 a.šaukštelis vanilės ekstrakto

Gaminimas:

Pasiruoškite apvalų kepimo indą, į kurį liesite pyragą (apvaliame desertas gražiau patiekiamas). Maisto smulkintuvu, iki ryžių birumo, susmulkinkite graikinius riešutus ir datules. Gauta mase išklokite indą. Tada į smulkintuvą dedame anakardžius, kokosų sviestą, sirupą bei spaudžiame pusę citrinos. Maišome viską iki tol, kol gausis vientysa, skysta masė. Ją gavus viską pilame ant pagrindo ir šakute išlyginame kraštus. Dedame pyragą į kamerą 3 valandoms. Pagardinimui galite apibarstyti kakava, užtarkuoti citrinos žievelės arba apdėti šaldytais vaisiais.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Connecting to %s