„Pouched egg“ – apvirtas kiaušinis

Nei tai keptas, nei tai virtas – kitoks kiaušinio pagaminimo būdas. Puikiai tiks pusryčiams, pietums ar vakarienei.
„Pouched“ (liet. apvirtas) kiaušinio gaminimas yra itin paplitęs Jungtinėje Karalystėje. Taip pagamintas kiaušinis dažnai būna patiekiamas restoranuose ar kavinėse, o nuo šiol ir jūsų namuose. Lengva, be riebalų ir greita.

„Pouched egg“ gaminimas:
Užkaiskite puodą su vandeniu ir dar jam neužvirus, šakute padarykite sūkuriuką. Tada nedelsiant atsargiai įmuškite kiaušinį ir suleiskite jį į vandenį. Besisukantis vanduo sulaikys kiaušinio masę bendrai ir neleis jam iširti po visą puodą.  Po keletos minučių pastebėsite, kad kiaušinis pradeda įgauti baltą spalvą, virti. Po 5 minučių atsargiai mentele pakelkite kiaušinį nuo dugno ir pirštu palieskite jo masę, pažiūrėkite ar jis sukietėjo, neliko glitnumo. Trynys viduje gali būti minkštesnis, tačiau norint jo kieto – pavirkite šiek tiek ilgiau.

Išvirus kiaušiniui patartina valgyti vieną, su daržovėmis, arba patiekti kaip sumuštinį su pilno grūdo duona.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s