Nebevartojant produktų, kuriuose yra gliuteno, todėl parduotuvėje radau rudųjų ryžių ir grikių makaronų. Sugalvojau pasigaminti vegetarišką patiekalą, kuris, prisipažinsiu, nesitikėjau, kad bus toks skanus. Vietoje mėsos pasirinkau avokadą.
Jums reikės:
Rudųjų ryžių makaronų
8 vyšninių pomidoriukų
Pusė paprikos
Pusė svogūno
3 skiltelės česnako
Šviežio baziliko lapelių
H.druskos
40g lieso sūrio
Šaukštelis 0% riebumo jogurto
Gaminimas:
Makaronus sudėkite virti (apie 10-15min). Susmulkinkite daržoves, ištepkite keptuvę kokosų sviestu, sudėkite viską kepti ant mažos ugnies. Uždenkite dangčiu. Kepant po 5 min įpilkite 100g virinto vandens, įberkite truputį himalajų druskos ir leiskite troškintis. Prieš baigiant kepti, kai pomidoriukai bus ištižę, įdėkite šaukštelį jogurto.
Į lėkštę sudėjau makaronus, apipyliau daržovių padažu ir ant viršaus užbėriau sutarkuoto sūrio. Susipjausčiau avokadą ir dar truputį padruskinau.
Nustebinau pati save. Skaniausi mano pačios gaminti makaronai!