Puikios žinios šokolado mėgėjams

Žinant, kad šokoladas gali suteikti laikiną euforiją, dauguma žmonių, o ypatingai jo mėgėjai, net esant reikalui, nesugeba to atsisakyti. Diena be šokolado, šokoladinio pyrago, karšto šokolado ar tiesiog šokoladinio kūno losjono kvapo, tampa niūria ir nemiela… Tam, kad tokių jų būtų kuo mažiau, išmanūs ir tikriausiai patys būdami smaližiai, mokslininkai sugalvojo naują gudrybę – sukurti ne tik sveikesnio, bet ir dar skanesnio šokolado gaminimo būdą.
Ganos universiteto profesorius Emmanuel Ohene Afoakwa (liet. emanuelis Ohene Afokava) sukūręs šią puikią idėją sakė: „ Su kakava dirbau jau kuris laikas, o mano tikslas buvo surasti gaminimo būdą, kuris nei trupučio nepakenks kakavos pupelėse esantiems antioksidantams, bet taip pat išlaikys skanų ir sodrų šokolado skonį“. Laboratorijose atlikti tyrimai pasitvirtino ir paaiškėjo, kad apdirbant šokoladą, jame galima palikti visas naudingąsias medžiagas, nepakenkiant jo skoniui. Lyg šiol, atliekant procesą, kada iš kakavos būna išgaunamas šokoladas, dauguma jame esančių antioksidantų būna prarasti. Naujai pristatyto paruošimo metu buvo aiškinama, jog gamyboje pakeitus tam tikrą veiksmų eigą, bus galima skanauti burnoje tirpstantį šokoladą su neprarastomis jo naudingosiomis savybėmis. Tyrimo tęsimui, Ganos profesoriai gauna paramą iš Belgijos.
Natūralus juodasis šokoladas gerina atmintį, mažina tikimybę susirgti onkologinėmis ligomis, saugo dantis nuo karieso ir veikia kaip natūralus afrodiziakas. Protingai jį vartojant ir renkantis tik natūralų, ekologišką  gaminį, jūs taip pat teigiamai veiksit ir savo širdies veiklą bei sumažinsit jos ligų riziką.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Google photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s